Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Εργαστήρι διεύθυνσης χορωδίας με τη Σοφία Γιολδάση«Τραγουδάμε με το Σώμα μας για να Χορεύουμε με τη Φωνή μας!»
Η κίνηση ως αναπόσπαστο στοιχείο της χορωδιακής πράξης

 
Πώς ακριβώς συνδέεται η σωματική κίνηση με τη χορωδιακή πράξη; Αποτελεί η κίνηση μόνο την τελευταία πινελιά στην παρουσίαση ενός χορωδιακού κομματιού ή μήπως ενέχει τη δυναμική μιας βαθύτερης λειτουργικότητας;


Σε αυτό το εργαστήρι διεύθυνσης χορωδίας, για δύο σαββατοκύριακα θα ανακαλύπτουμε μαζί τις δυνατότητες που μας προσφέρει η κίνηση του σώματος ως μέσο έκφρασης, εργαλείο εκμάθησης και χορωδιακό παιχνίδι. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μην αρκεστούμε σε θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά να βουτήξουμε στον πυρήνα της τραγουδιστικής τέχνης και της χορωδιακής διδασκαλίας διευρύνοντας τις γνώσεις μας μέσα από βιωματικές διαδικασίες. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ευρύ φάσμα νοητικών ασκήσεων και σωματικών κινήσεων για να αναπτύξουμε πρώτα τις δικές μας δυνατότητες και να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας ρυθμό, να αναπνεύσουμε λειτουργικά, να τραγουδήσουμε ελεύθερα, να κουρδίσουμε σωστά, να διευθύνουμε μουσικά ώστε να μπορέσουμε να διδάξουμε στα παιδιά (μικρά και μεγάλα) με έμπνευση και αυτοπεποίθηση.

Οι συμμετέχοντες αφού έρθουν βιωματικά σε επαφή με σημαντικές αρχές της χορωδιακής πράξης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πώς αυτές εφαρμόζονται σε δύο δίωρες πρόβες της διδάσκουσας με μέλη της Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μουσική Διεύθυνση: Σωτήρης Αλεβίζος), ξεκινώντας από το ζέσταμα μέχρι και την παρουσίαση ενός κομματιού. Μετά το τέλος κάθε πρόβας θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση και αξιολόγηση.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών και φωνητικών συνόλων όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε μουσικοπαιδαγωγούς, σε τραγουδιστές, σε φοιτητές μουσικών σχολών και πανεπιστημίων και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους για να βελτιώσουν τη διδασκαλία τους.
Σε μια εποχή που το ενδιαφέρον της παγκόσμιας χορωδιακής κοινότητας στρέφεται έντονα προς τη χρήση της κίνησης ως οπτικό θέαμα, ενισχύεται η ανάγκη να δούμε τα βαθύτερα οφέλη αυτής στη διδασκαλία της μουσικής, ανεξαρτήτως ρεπερτορίου και επιπέδου. Το σημαντικό είναι να μπορούν οι χορωδοί να χορεύουν πρώτα μέσα τους...

Διδάσκουσα  Σοφία Γιολδάση, Master in Choral Conducting, Conservatorium van Amsterdam – Hogeschool voor de Kunsten
Ημέρες  28 Φεβ - 1 Μαρ και 7 - 8 Μαρτίου 2015   Ώρες 10:30 - 14:00
Χώρος  Γραφεία Ε.Ε.Μ.Ε. Θεσσαλονίκη, Ερμού 7, 3ος όροφος
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών  έως 25 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Δηλώσεις συμμετοχής  έως 20 Φεβρουαρίου  Τ 6995794218  Ε eeme.2lse@gmail.com
Συμμετοχή  60€ μέλη, 80€ μη μέλη, 50€ φοιτητές μέλη, 60€ φοιτητές μη μέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου